Bucuresti > Casa si gradina > Mobilla ,decoratiuni

Oala sub Presiune Inox Grunberg 9l

Cod anunt: :# 2168148
Data de publicare : 30-iul-17
Pret : 120.00 RON
Localitate:Bucuresti
Pt cei interesati discutam la nr: 0737.934.309 Oala sub presiune din inox, marca Grunberg, capacitate 9 litri. Oalele sub presiune sunt cunoscute si dupa denumirea de cucta. Oala sub presiune este o ustensila indispensabila din bucataria oricarei femei moderne. Este indicat sa folositi o oala cu fierbere sub presiune mai ales in cazul retetelor care au un timp de preparare mai mare de 45 de minute Oala sub presiune scade timpul de pregatire a mancarii datorita temperaturii mai ridicate care se creeaza in interior. Alimentele gatite in oala sub presiune isi pastreaza vitaminele si minerale, mancarea fiind mai gustoasa si mai sanatoasa. Ideea inventarii oalei sub presiune se bazeaza pe un principiu esential in fizica, si anume faptul ca apa nu fierbe intotdeauna la 100 grade Celsius, punctul de fierbere a apei depinzand de presiunea atmosferica. In orice tip de oala traditionala, apa fierbe la o temperatura de aproximativ 100 grade Celsius si nu este posibil sa supui alimentele unei temperaturi mai mari decat aceasta. La oala sub presiune este insa posibil sa blochezi eliminarea aerului si a aburilor, ceea ce va determina o crestere a presiunii din interior, care va ajunge la valori mari. Temperatura de fierbere va creste pana la 120 grade C sau chiar mai mult, iar timpul de preparare se va reduce astfel foarte mult. Pentru a se evita presiunea si temperaturile foarte inalte, coacerea se poate regla printr-o valva de siguranta, aceasta fiind principala inovatie tehnica a oalei sub presiune. In cazul unei presiuni excesive, valva se va ridica si va permite eliminarea vaporilor de abur si a picaturilor de apa. Astfel temperatura va scadea sub 100 grade C, iar presiunea se va normaliza. Avantajele folosirii oalei sub presiune: Cel mai important avantaj este cu siguranta economia de timp. Consumul de energie se reduce, deoarece pierderile de caldura sunt minime si coacerea se face la foc mic. De asemenea, oala sub presiune ajuta in general la pastrarea diferitelor substante nutritive, iar pentru pregatirea alimentelor se folosesc cantitati mai mici de grasime si apa. Un dezavantaj al acestui sistem de gatire sub presiune este ca nu se poate folosi in cazul tuturor retetelor. Printre alimentele cele mai potrivite sunt cerealele si legumele care fierb mai greu, dar si carnea. Oala sub presiune este indicata mai ales in cazul retetelor care au un timp de preparare mai mare de 45 de minute, cum ar fi ciorbele, supele, stufatul, tocanitele, mancarurile pe baza de carne care necesita o fierbere indelungata (vita, oaie etc).Pret 120 lei Stare Nou





Post a FREE Ad

Contacteaza vanzatorul